Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Marloes via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 27-10-2015 Back home (3)
  • 19-09-2015 We found paradise (1)
  • 01-09-2015 Een latertje (0)
  • 01-08-2015 Toeters en ... (0)
  • 16-07-2015 Lao smiles (1)

Statistieken

Dit dagboek is 7909 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag South East Asia!

Toon op kaart

5 juli 2015 | Door: derodebackpack

Aantal keer bekeken 197   Aantal reacties 1   Chiang Mai, Thailand
a A

South East Asia!

Hallo lieve allemaal

Het airbnb adres in Sydney was super! We kwamen terecht bij een leuk koppel dat ons echt even thuis heeft laten voelen. We hadden onze dagen goed gevuld met het uitkammen van Sydney en het plannen van onze trip door zuid oost Azië! Nou ja plannen, zoals jullie onderhand al weten hebben we een globaal plan en voor de rest zien we het wel als we daar zijn. En weet je wat? Dat werkt het beste!

En daar waren we dan: Thailand! Klap in je gezicht van de warmte, heerlijk! In Bangkok zaten we in een hotelletje midden op khao san road, tof hoor. Alles is super goedkoop hier, dat is wel even fijn na het dure Australië en Nieuw Zeeland. Ook het eten van de straatkarretjes kost nog geen euro en is mega lekker! Onze eerste biertjes en buckets zijn gedronken en natuurlijke de eerste tempels bezocht. Belachelijk mooi die tempels, alles shined en is van bladgoud. Ik zal jullie niet vermoeien met de namen van tempels, ik hou het simpel. We hebben bij de liggende buddha een tijd bij de monniken gezeten, de smaragden buddha bezocht en een kijkje genomen bij the grand palace. Het contrast is wel erg groot als je een tempel ziet en dan de straat ernaast. Mooie vind ik dat de Thaise mensen van de kleinste dingetjes wat moois maken. We schrokken de eerste dag dat we aankwamen wel hoor, hadden niet verwacht dat ze zo bovenop je zouden zitten. Maar we kregen al wel snel door wat de trucjes waren, en buiten Bangkok valt het heel erg mee! Na 4 dagen acclimatiseren vonden we het wel mooi geweest in Bangkok, hebben thije's verjaardag nog even goed gevierd (24 jaar alweer poeh hey) en pakten we de nachttrein naar Chiang Mai. (Noorden van Thailand) Prima te doen die nachttrein! Aangekomen daar is een wereld van verschil, veel meer rust! Een grote droom van ons was olifanten wassen in Azië! We wilden graag blije olifanten zien waar geen ritjes op werden gemaakt en in het bos kunnen leven. Want oh oh oh wat worden de olifanten hier uitgebuit voor het toerisme, om te janken. Gelukkig vonden we een sanctuary waar de olifanten vrij leven en naar het dorp komen als het "etenstijd" is. Dat was ook het moment dat we ze konden aanraken en observeren, heel bijzonder. Later in de middag kwamen er olifanten vanuit het bos naar het meer en konden wij ze wassen met wat bakjes en borsteltjes, wat een ervaring! Niks geen stokken of kettingen, gewoon blije vrije olifanten, super! In Chiang mai hebben we ook nog even rondgetoerd en tempels bezocht op een motorbike, wat een hel! Veelste druk voor mij (thije croste lekker door, mwep mweep) maar nee, het rustige Pai was een beter optie voor mij. Dus daar gingen we, richting Pai! Nou jongens, willen hier niet meer weg! Zijn hier nu 5 dagen en zijn verliefd. We hebben "een schattig huisje dingetje" aan de rivier waar je heerlijk kan chillen. Via het bamboe bruggetje loop je zo de hoofdstraat op met lekker eten en veel souveniertjes. Pai is zo relaxed, paradijsje op aarde. Poging 2 met een motorbike was hier ook meer een succes. Lekker rond gereden langs watervallen en de pai canyon (die we met gevaar voor eigen leven nog hebben beklommen/belopen). Helaas zagen we hier met eigen ogen de olifanten voor ritjes in hen kleine hokjes, breekt mijn hart!! * gaan opzoek om ergens nog vrijwilligerswerk tijdens de reis te doen! En och och jongens, we gingen even lekker een zwembad dagje doen bij het lokale zwembad. Wat denk je? Is me haar groen geworden aan het einde van de dag!! Maar niet een beetje, nee echt mega groen. Na hysterisch veel wassen en 2 flessen ketchup door m'n haar heb ik nu een lichtelijke groen gloed. En ik vind het best zo, heeft ook wel wat toch? Green hair don't care! Is het motto onder de blondjes hier, dus ik gooi me haren lekker los! Morgen gaan we weer richting Chiang mai om vanuit daar door naar de grens te gaan. Volgend land: Laos!!

We merken al dat het hier een hele andere manier van reizen is voor ons. Een paar tandjes terug vergeleken met Australië (vinden we ook wel lekker hoor). Hier combineren we de dagen met een dagje niks doen en een dagje dingen ondernemen. Mag ook wel met dit weer! Daarom zal ik ook wat minder vaak een blog schrijven, wordt veelste lui hier! Nee geintje, maar ik moet natuurlijk wel genoeg te vertellen hebben!

Dag lieverds!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (6)

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

5 juli 2015 20:26 | Door: Anita

Lieve Thije en Marloes,
Wat een leuk reis verslag!!!

X Liefs Anita